Трубочки з білковим кремом з листкового тіста з

Трубочки з білковим кремом з листкового тіста з простий рецепт.

Інгредієнти

на 10 шт:

🔸Тісто:
✅150 г борошна
✅100 г вершкового масла( з морозилки)
✅50 г сметана 15%
✅1 яйце (С1)
✅щіпка солі

🔸Білковий заварний крем:
✅90 г білків (3 шт.)
✅180 г цукру
✅45 мл/г води
✅1 ч. л. лимонного соку

Трубочки з білковим кремом з листкового тіста з покроковий рецепт

1. Тісто: Змішати сметану, яйце і відставити у бік. Вершкове масло натерти на тертці, посипати борошном і сіллю, перемішати (головне не перетирати). ⠀ Додати яєчну суміш, змішати і швидко зібрати в кулю. Обтягнути плівкою, приплюснути і відправити в холодильник мінімум 2 ч. ⠀ Дістати з холодильника, розділити на 2 части.
2. Кожну частину розкачати між 2-ма листами пергаменту, товщиною 3 мм і знову відправити в холодильник на 30. ⠀ Діставати по одному пласту. Розрізати на смужки шириною 2 див Обмотати ними конуси. Викласти на деко. ⠀ Випікати в розігрітій до 180 градусів С духовці 15-20 хвилин. До легкого зарум’янювання. ⠀
3. Акуратно вийняти конуси і остудити трубочки. ⠀ Білковий заварний крем: Приготувати сироп. У сотейнику з’єднати воду і цукор. Поставити на вогонь і довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 7-8 хвилин. ⠀ Тим часом збити білки з лимонним соком до утворення пены.
4. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою, акуратно влити сироп. Збивати до утворення стійкої, блискучі маси (якщо перевернути чашу, маса не повинна витікати). ⠀ Перекласти крем у кондитерський мішок з насадкою “зірка”(можна просто в пакет і зрізати куточок). ⠀ Готовим кремом наповнити трубочки. І найприємніше, – ПОТРІБНО їсти відразу. ⠀
5. P. S. Якщо немає спеціальних конусів для трубочок, то можна згорнути їх з цупкого паперу, і обернути фольгою для запікання (у мене саме такі).