Цільнозернові гріссіні з травами і оливковою олією

Цільнозернові гріссіні з травами і оливковою олією на залишках левито мадре 🌀 👋Хлопці, якщо у вас в холодильнику засилля залишків левито мадре (або інших залишків), дублюю рецепт хрустких гріссіні! Я як-то його вже викладала і тепер періодично встрчаю питання: а де лежить рецепт гріссіні?))) Ось він, тут, і в сториз закріплю 😄 З цього тіста можна зробити крекери, можна смужки, можна спіральки або кренделів накрутити 👌

Інгредієнти

✅600 гр залишків ЛМ (або );
✅600 гр цільнозерновий пш. (можна і спельту/полбу);
✅120 гр оливкової олії;
✅245 гр води (можна пива, квасу, газованих напоїв);
✅20-25 гр сушених трав (італійські, наприклад) або жменю-дві свіжого рубаного розмарину.
✅20 гр солі;
✅1 ч. л. соди.

Цільнозернові гріссіні з травами і оливковою олією покроковий рецепт

1. Якщо у вас залишки вологістю 100%, візьміть 95-100 гр води, а не 245! Я все це змішувала ножами в комбайні два підходи, руками складно)) Борошно + трави+сіль+сода = змішати в миске.
2. Левито мадре + борошно + масло + вода = змішати ножами в комбайні. Дайте хвилин 20-30 отдыха.
3. Нарізати гріссіні або крекери (їх можна змастити білком і присипати сіллю), пекти 15-20 хв в режимі конвекція (або як доведеться) при 220°.