Цукровий лист на агарі – незвичайний, але ДУЖЕ простий ДЕКОР торта. Цей рецепт спеціально для нас підготував бренд-шеф. Так що, такого ви ще точно не бачили! Як зробити Цукровий лист на агар агарі для прикраси тортів рецепт простий.
Інгредієнти
Вода 145 гр
Агар-агар ingoalgas 6 гр
Цукор 240 гр
водорозчинний Барвник colorgel
+ цукор для посипання
Кількість інгредієнтів розрахована на торт діаметром 16 див.
Цукровий лист на агар агарі для прикраси тортів покроковий рецепт
1. Зварити сироп з води, цукру, агар-агару, пофарбувати водорозчинним барвником – ми використовували Colorgel в небесно-блакитному відтінку. На температуру можна не орієнтуватися, краще дивитися на консистенції сиропу. Він повинен стікати з лопатки безперервної ниткою Вилити сироп на силіконовий килимок через сито, щоб уникнути комочков.
2. Не забувайте відразу ж розрівнювати сироп, так як він швидко стабілізується. Посипати масу цукром, придавлюючи його. Залишити остигати до кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник на годину-дві. Стряхнути зайвий цукор, перевернути на інший аркуш силіконовий килимок, нарізати на смужки, що підходять під висоту і прикрасити торта края.
3. Кріпити лист краще на торт, покритий ганашем або будь-яким іншим стабільним кремом, який не виділяє вологу На етапі фарбування можна додати в масу сухої харчової блиск для більшого ефекту блиску ✨ Давайте, подумаємо разом, що з такого матеріалу можна зробити? Моя відповідь – БАНТ🎀
Відео рецепт 👇