“Kabak tatlısı” або гарбуз по-турецьки простий рецепт. Той, хто був у турецьких ресторанах або відпочивав у Туреччині, точно бачив цей десерт з гарбуза, яку запікають у духовці або томят на плиті в цукровому сиропі. Турецький десерт з гарбуза з цукром Шинок Татлысы.
Інгредієнти
🔸Гарбуз – 1, 5 кг
🔸Цукор – 600 гр
Турецький десерт з гарбуза з цукром Шинок Татлысы покроковий рецепт
1. Гарбуз очистити від шкірки і нарізати досить великими шматочками. Викласти в каструлю шарами гарбуз, засинаючи кожен шар цукром. Залишити в такому вигляді на кілька годин, поки гарбуз не дасть сік, а цукор не розтане, можна іноді перемешивать.
2. Поставити каструлю на плиту, довести до кипіння ну сильному вогні, потім на мінімальному вогні томити під кришкою приблизно час.
3. Повністю відсудити гарбуз, посипати подрібненими волоськими горіхами і за бажанням полити Тахином (пастою з кунжуту), у мене його не было.
Відео рецепт 👇