Узбецький плов з баранини і рису лазер на плиті простий рецепт на домашній кухні. В домашніх умовах плов готується інакше, ніж на природі в казані. Кількість інгредієнтів зразкова.
Інгредієнти
М’якоть баранини – 700 гр.
Моркву жовта і помаранчева – по 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Часник – 1 головка
Спеції для плову (зіра, барбарис) – 2 ст. л.
Вода ~ 1 літр
Рис «Лазер» – 500 гр.
Сіль за смаком
бавовняне Масло – 100 мл
Курдюк або бавовняне масло.
Узбецький плов з баранини і рису лазер на плиті покроковий рецепт
1. В сковороді вытапливаем курдюк або наливаємо бавовняне масло і розігріваємо його. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на великому вогні, помішуючи, зменшуємо вогонь, додаємо трохи води і тушкуємо під кришкою до готовності. ⠀ Тим часом нарізаємо цибулю півкільцями, моркву – соломкой.
2. Пасеруємо на бавовняному маслі. ⠀ Рис ретельно промиваємо до прозорої води – це дуже важливо! ⠀ До м’яса додаємо спеції, солимо, викладаємо пасеровку. Зверху рівним шаром розподіляємо рис (не перемішуємо!). Утапливает неочищені зубчики часнику рисе.
3. Наливаємо воду, що б вона повністю покривала рис. Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 30 хвилин. Стежимо, щоб дно не підгоряло! Потім збираємо рис в гірку. Пробуємо на готовність і подаємо зі свіжими овочами та зеленью.