Ванільне і кавове морозиво домашнє

Весни не передбачається, тому геть умовності – перейдемо одразу до літа! Як зробити Ванільне і кавове морозиво домашнє рецепт простий. Сьогодні готуємо морозиво, тому що,.. а не чому, просто хочеться). У мене ванільне і кавове, основа всього одна. І нижче вас чекає рецепт, ви можете адаптувати його і доповнити, зараз розповім як.

Інгредієнти

МОРОЗИВО.
3 жовтки З
450 мл жирних вершків 33%
100 мл еспрессо

Додатково:
*60 г цукру або будь-цукрозамінник (я готувала з эритролом і милфордом), тут цукор важливий для консистенції, але не принципове, фінально в готову масу можна навіть додати пюрированный банан.

* також, частина вершків, від 1/3 до 1/2 можна замінити молоком, буде менш жирна, але і менш кремова консистенція.

* база – це жовтки і вершки, кава теж додатковий інгредієнт. Ще можна додати алкоголь, я б взяла коньяк або ром, приблизно 50-70 мл, і смак буде яскравіше, і кристалізація мінімальна. І стручок ванілі ніколи не буде зайвим.

Ванільне і кавове морозиво домашнє покроковий рецепт

1. Жовтки треба збити, в ідеалі з эритролом, він по своїм властивостям і консистенції дублює цукор, але не містить вуглеводів (якщо вам це важливо). Жовтки можна збити і без усього, просто вони менш стабільні, але це не бісквіт, а морозиво, тому не так важливо. Жовтки збиваємо до зміни кольору, вони посвітлішають і збільшаться в размере.

2. Вершки (або вершки+молоко) нагріваємо в сотейнику, не доводячи до кипіння. Потім, продовжуючи збивати жовтки на повільних обертах, вливаємо до них вершки, і повертаємо всю суміш на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доводимо консистенцію до стану не дуже густої сметани. Після знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути, щоб не ставити гаряче в морозилку.
3. Частина (4 порції) я розлила в такому форматі, потім додала 50 мл кави, перемішала і наповнила ще 2 формочки, і останній кави вилила в масу, що залишилася, заповнивши 2 останні форми. Для легкого кавового смаку можна всю масу перемішати з кавою, для шоколадного додати какао, а в остиглу масу шоколадну крошку.

4. Всі форми приберіть на кілька годин в морозилку, якщо робите в одній великій посудині, то треба буде періодично помішувати, приблизно раз на півгодини, всього 2-3 рази. От і все) простіше рецепта в реалізації ще не було!