Ванільно-шоколадне печиво

Як зробити ванільно-шоколадне печиво рецепт простий в духовці. Одне просте тісто і стільки варіантів печива👌 Додайте в тісто ваніль, цедру цитрусових, шматочки горіхів і сухофруктів, шоколаду, чай матчу, загалом, поле для експериментів на базі одного рецепта. Головне взяти хороше якісне масло, працювати з тестом швидко і добре його охолоджувати до випічки, щоб печиво не попливло і тримало форму. Який варіант формування з моїх чотирьох вам подобається більше?

Інгредієнти

130 г вершкового масла
50-100 г цукрової пудри
225 г борошна (або 210 г борошна 15 г какао-порошку)
1 год л ванільного екстракту
Щіпка солі
1 ст л холодної води (за необхідності)

Ванільно-шоколадне печиво покроковий рецепт

1. Вершкове масло кімнатної температури збити до пишноти з цукровою пудрою і ваніллю. Додати просіяне борошно і сіль (для варіанту з какао – борошно і какао) і швидко перемешать.
2. Додати холодну воду за необхідності, щоб отримати однорідне некрошащееся тісто. Загорнути тісто в плівку і охолоджувати в холодильнику кілька часов.

3. Вийняти, розкачати між двома листами пергаменту, сформувати або вирізати печиво і знову відправити в холодильник або морозильник на 10 хвилин. Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180С близько 10 хвилин для легкого золотистого цвета.