Як зварити Варення джем з ожини на зиму густе домашнє простий рецепт. Сезон ожини в самому розпалі! 😍 Ягода дуже смачна, але збирати її, то ще задоволення 🤦♀️! Але джем варто всіх мук!😋 Частина ожини я заморозила для ягідного чаю! Взимку, саме те!
Інгредієнти
Ожина – 1кг.
Цукор – 1кг.
Вода – 200мл.
Лимонна кислота – 1г.л.
Варення джем з ожини на зиму густе домашнє покроковий рецепт
1. Ожину перебрати від сміття (листя, гілочки). Промити в холодній воді і відкинути на друшляк. У посуд з товстим дном викласти ягоди, додати води, закип’ятити і варити на повільному вогні 5-7 хвилин. Пробити ягоди в блендері. Перетерти через сито.
2. Залишки з друшлака (макуха) я розкладаю порційно по пакетах і заморожую. Надалі додаю в компоти. Ожинове пюре перекласти в миску, додати цукор і вскипятить.
3. добре Перемішати цукор, зменшити вогонь і варити 15 – 20 хвилин до загустіння. Додати лимонну кислоту і варити ще 3минуты. Перекласти в банки. Джем чудово густіє без додавання загустителя!