Як зробити незвичайне Варення вишня в шоколаді і какао на зиму простий рецепт.
Інгредієнти
🍒 1 кг вишні без кісточок
500 г цукру
близько 80 г волоських горіхів
150 г какао порошку
70-80 г шоколаду
1 паличка кориці
1 зірочка бадьяна
3-4 горошини запашного перцю
Варення вишня в шоколаді і какао на зиму покроковий рецепт
1. В кожну вишеньку, замість кісточки вкласти шматочок волоського горіха. Без горіхів можна обійтися. Вишню засипати цукром, перемішати і залишити на кілька годин (щоб вишня дала сік) Я залишила на ночь.
2. Додамо спеції: паличка кориці, бадьян і запашний горошок. Якщо не любите – не додавайте! Кип’ятити 5-7 хвилин і залишаємо до повного охолодження. Повторюємо 3 раза.
3. Я кип’ятила варення вранці, ввечері і вранці. А ввечері наступного дня додала какао порошок, ретельно перемішала, додала плитку шоколаду. При постійному підмішуванні довела до кипіння і закрила банки.
Відео рецепт 👇