Готую абрикосовий джем з цільними шматочками фруктів і ділюся рецептом. Як зробити Варення з абрикосів шматочками на зиму з желфиксом простий рецепт. Сьогодні я поділюся рецептом абрикосового джему, приготування якого не вимагає довго стояти біля плити. Щоб приготувати такий джем, я використовую желфикс – суміш пектину і лимонної кислоти. Завдяки пектину джем добре загущується – а значить, можна використовувати менше цукру, ніж при варінні звичайного варення. Давайте готувати.
Інгредієнти
• Абрикоси-1 кг
• Цукор 500 р
• Желфикс «2:1» 1 пакетик
Варення з абрикосів шматочками на зиму з желфиксом покроковий рецепт
1. Абрикоси вимити і розділити на м’які і тверді. Абрикоси розрізати навпіл і видалити кісточки. М’які перекласти в ємність і пробити блендером в пюре. А тверді плоди нарізати на невеликі кубики. До желфиксу додати 3-4 столових ложки цукру від загальної кількості та перемешать.
2. Абрикосове пюре і шматочки фруктів перекласти в каструлю, в кілька етапів ввести суміш желфикса з цукром і добре перемішати, щоб не було грудочок. Поставити каструлю на плиту і на середньому вогні довести масу до булькання, періодично помішуючи, щоб вона не пригорела.
3. Додати цукор і добре перемішати. На малому вогні довести масу до кипіння при постійному помішуванні і варити 3 хвилини. Варити більше 3 хвилин не варто – пектин, що входить до складу желфикса, не любить високих температур.
4. Розлити масу по заздалегідь стерилізованим банкам, закрити кришками і прибрати на зберігання в темне прохолодне місце. Охолоджений джем виходить густим і зберігає свій насичений цвет.
5. Такий джем відмінно підійде для намазування на хрусткі тости. Або ж його можна використовувати в якості начинки для десертов.