Як вам таке варення? Я пробувала варення з перцю Чилі 🌶😳так-так, навіть таке варення є. Як зварити баклажановое Варення з баклажанів з волоськими горіхами по вірменськи на зиму простий рецепт.
Інгредієнти
~баклажани 1 кг без шкірки
~10 штук гвоздики
~волоські горіхи 250 гр
~2 ст ложки соди
~2 літри води
⠀
Для сиропу:
~1 літр води
~1.2 кг цукру
Варення з баклажанів з волоськими горіхами на зиму покроковий рецепт
1. Баклажани потрібні дрібні. Чистимо їх. Ріжемо їх як вам подобається. Ставимо в содову воду на 2 години. Зверху ставимо тарілку. Горіхи замочуємо у воді. Для сиропу у воді розчиняємо цукор і кип’ятимо. Баклажани миємо в проточній воді і выжимаем.
2. Відправляємо в сироп. Перший раз варимо 20 хвилин під кришкою. Залишаємо повністю охолонути. Далі до варенню відправляємо горіхи і гвоздику. Варимо 45 минут.
3. Наливаємо в простерилізовані банки. Виходить дуже смачне варення. Незвичайний смак, схожий трохи на варення з арбуза.
Відео рецепт 👇