Як зробити Ватрушки з яблуками і корицею рецепт простий.
Інгредієнти
Тісто:
Молоко – 200мл
Цукор – 4ст.л
Дріжджі сухі – 1,5 ч. л
Сіль – 1/3ч.л
Яйце – 1шт (+1 жовток для змазування тіста)
Масло вершкове – 100г
Борошно – 500г
Начинка:
Яблука – 3-4шт
Цукор – 1,5 ст. л
Цукор ванільний – 1пакетик
Кориця мелена – 0,5 ч. л
Масло вершкове – 20г
Посипання:
Масло вершкове – 15г
Борошно – 30г
Цукор – 30г
Ватрушки з яблуками і корицею покроковий рецепт
1. Тісто. У мисці змішати тепле молоко, цукор і дріжджі, перемішати віночком. Накрити рушником і залишити на 10 хвилин. ▫️Додати сіль, яйця і розтоплене вершкове масло, перемішати до однорідності. ▫️Частинами просіяти борошно і замісити тісто, спочатку в мисці, потім руками. Покласти в миску, накрити рушником, залишити в теплому місці на 1 годину. Тісто має збільшитися. ▫️Поки тісто підходить робимо начинку.
2. Яблука очистити від шкірки і від насіння. Нарізати дрібними кубиками. ▫️На сковороді розтопити вершкове масло, викласти всі яблука, всипати цукор, ванільний цукор і корицю, добре перемішати. Тушкувати на сковороді близько 10 хвилин, періодично перемішувати. Дати охолонути і начинка готова.
3. Для посипання змішати м’яке масло, цукор і борошно, все перетерти руками в крихту. ▫️Піднялося тісто розділити на 6-8 рівних частин, кожну частину скачати в кульку. Викласти всі кульки на деко застелений пергаментом. Накрити рушником, залишити в теплому місці на 20 хвилин. ▫️В кожній кульці зробити поглиблення стаканом.
4. Викласти начинку в кожну ватрушку. Посипати зверху посипкою. ▫️Краї тіста змастити жовтком. ▫️Відправити ватрушки випікатися в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 25-30 хвилин, зверху повинні зарум’янитися. І все готово)