Як зробити Більшу ватрушку з сиром в духовці рецепт простий.
Інгредієнти
Для тесту:
✔️ 150 мл молока
✔️ 2 ч. л цукру
✔️ 1 ч. л сухих дріжджів
✔️ 2 яйця
✔️ 50 гр цукру
✔️ щіпка ванілі або 1 пакетик ванільного цукру
✔️ 0,5 ч. л солі
✔️ 40 гр розтопленого вершкового масла
✔️ ~ 400-500 гр борошна
✔️ 2-3 ст. л рослинного масла
⠀
Для начинки:
✔️ 500 гр сиру
✔️ 4-5 ст. л цукру
✔️ щіпка ванілі
✔️ 2 невеликих яйця (або 1 крупне) + 1 білок ( жовтком від нього ми змастимо пиріг перед запіканням)
Велика ватрушка з сиром в духовці покроковий рецепт
1. Ставимо опару. У тепле молоко додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою, відкладаємо, поки не підніметься шапочкой.
2. Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром/ваніліном. Додаємо щіпку солі і розтоплене вершкове масло. Потім опару. Потім додаємо потроху просіяне борошно, і замішуємо м’яке, не забите тісто. Борошна може знадобитися трохи менше або більше. В кінці вливаємо олію, місимо до гладкості, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на годину-дві, поки тісто не підніметься вдвое.
3. На присипаній борошном поверхні розкачуємо тісто у великий, не дуже тонкий коло, потім робимо все, як на відео. Викладаємо всередину начинку (для неї просто пробиваємо всі інгредієнти блендером до однорідності).
4. Промазуємо бортики жовтком, взболтанным з 1 ч. л води, відправляємо в розігріту до 180 °C духовку до рум’яності, хвилин на 30. Прикрашаємо ягодами і цукровою пудрой.
Відео рецепт 👇