Великодні паски краффины на молоці і дріжджах

Тепер я буду готувати на Великдень тільки такі краффины! Так, багато маніпуляцій, але вони однозначно того варті!⁣⁣⠀Великодні паски краффины на молоці і дріжджах рецепт простий.

Інгредієнти

Молоко – 150 мл⁣⁣⠀
Яйце – 2 шт⁣⁣⠀
Цукор – 80 г⁣⁣⠀
Вершкове масло – 100 г⁣⁣⠀
Борошно пшеничне – 410 р⁣⁣⠀
Дріжджі сухі – 7 г⁣⁣⠀
Сіль – 1/2 год л⁣⁣⠀
Цедра – 1/2 апельсина⁣⁣⠀
Сік – 1/2 апельсина⁣⁣⠀
Курага – 90 г⁣⁣⠀
Ізюм – 40 г⁣⁣⠀
Кешью – 45 г⁣⁣⠀
Волоські горіхи – 45 г⁣⁣⠀

Великодні паски краффины на молоці і дріжджах покроковий рецепт

1. Приготувати опару. У тепле молоко (35°) засипати дріжджі, 1 ст л цукру 1 ст л борошна із загального обсягу. Добре перемішати, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 15-20 хв.⁣⁣⠀ До яйцям додати цукор, що залишився і сіль. Збити міксером до світлової піни.⁣⁣⠀ ⠀Борошно просіяти в чашу для змішування, натерти на борошно апельсинову цедру, влити підійшла опару, збиті яйця, розтоплене вершкове масло (50 г) – – – – – –
2. Вичавити сік апельсина.⁣⁣⠀ Добре перемішати тісто, замісити м’яке еластичне тісто, вимішувати до тих пір, поки воно не почне відлипати від рук. Більше борошна додавати не потрібно, хоча буде дуже хотітися )))⁣⁣⠀ ⠀Покласти тісто назад в миску і накрити плівкою, знову прибрати в тепле місце, але вже на одну годину. Тісто збільшиться в 3-4 рази.⁣⁣⠀

3. Дістати тісто обім’яти, розділити на чотири частини і знову прибрати в тепло на 15 хв.⁣⁣⠀ Підготовлені кульки тіста розкачати в дуже тонкі прямокутники, тісто настільки еластична, що це не складе ніякої праці. Змастити прямокутник розтопленим вершковим маслом, посипати подрібненими курагою, родзинками і горіхами. (При необхідності курагу замочити на 10 хв).⁣⁣⠀ ⠀
4. Згорнути прямокутник в щільний рулет з широкої сторони. Виконати всі аналогічні маніпуляції з іншими трьома частинами тесту.⁣⁣⠀ Розрізати рулет вздовж не доходячи до кінця 1-1.5 див. Згорнути як показано на відео.⁣⁣⠀ Закласти заготовки до форми для пасок, у мене 9 х 9 див. Накрити плівкою і прибрати в тепло на один час.

5. За годину вони знову піднімуться в два рази.⁣⁣⠀ Відправити в розігріту духовку на 30 хв при 180°. Якщо будуть пригорати верхівки, можна прикрити фольгою. Дати краффинам охолонути і подавати прикрасивши глазур’ю або присипавши цукровою пудрою.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇