Тепер я буду готувати на Великдень тільки такі краффины! Так, багато маніпуляцій, але вони однозначно того варті!⠀Великодні паски краффины на молоці і дріжджах рецепт простий.
Інгредієнти
Молоко – 150 мл⠀
Яйце – 2 шт⠀
Цукор – 80 г⠀
Вершкове масло – 100 г⠀
Борошно пшеничне – 410 р⠀
Дріжджі сухі – 7 г⠀
Сіль – 1/2 год л⠀
Цедра – 1/2 апельсина⠀
Сік – 1/2 апельсина⠀
Курага – 90 г⠀
Ізюм – 40 г⠀
Кешью – 45 г⠀
Волоські горіхи – 45 г⠀
Великодні паски краффины на молоці і дріжджах покроковий рецепт
1. Приготувати опару. У тепле молоко (35°) засипати дріжджі, 1 ст л цукру 1 ст л борошна із загального обсягу. Добре перемішати, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 15-20 хв.⠀ До яйцям додати цукор, що залишився і сіль. Збити міксером до світлової піни.⠀ ⠀Борошно просіяти в чашу для змішування, натерти на борошно апельсинову цедру, влити підійшла опару, збиті яйця, розтоплене вершкове масло (50 г) – – – – – –
2. Вичавити сік апельсина.⠀ Добре перемішати тісто, замісити м’яке еластичне тісто, вимішувати до тих пір, поки воно не почне відлипати від рук. Більше борошна додавати не потрібно, хоча буде дуже хотітися )))⠀ ⠀Покласти тісто назад в миску і накрити плівкою, знову прибрати в тепле місце, але вже на одну годину. Тісто збільшиться в 3-4 рази.⠀
3. Дістати тісто обім’яти, розділити на чотири частини і знову прибрати в тепло на 15 хв.⠀ Підготовлені кульки тіста розкачати в дуже тонкі прямокутники, тісто настільки еластична, що це не складе ніякої праці. Змастити прямокутник розтопленим вершковим маслом, посипати подрібненими курагою, родзинками і горіхами. (При необхідності курагу замочити на 10 хв).⠀ ⠀
4. Згорнути прямокутник в щільний рулет з широкої сторони. Виконати всі аналогічні маніпуляції з іншими трьома частинами тесту.⠀ Розрізати рулет вздовж не доходячи до кінця 1-1.5 див. Згорнути як показано на відео.⠀ Закласти заготовки до форми для пасок, у мене 9 х 9 див. Накрити плівкою і прибрати в тепло на один час.
5. За годину вони знову піднімуться в два рази.⠀ Відправити в розігріту духовку на 30 хв при 180°. Якщо будуть пригорати верхівки, можна прикрити фольгою. Дати краффинам охолонути і подавати прикрасивши глазур’ю або присипавши цукровою пудрою.⠀ ⠀ Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇