Як зробити смачний популярний десерт: Вензель з малиною буше з листкового тіста рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
на 6-8 порцій:
▫️Листкове тісто 500-600 р
▫️Молоко 250 мл
▫️Вершки 33% 50 мл
▫️Цукор 80 г
▫️Яйце 2 шт
▫️Фісташкова паста 2 ч. л
▫️Малина 100-150 р
▫️Кукурудзяний крохмаль 2 ч. л+2ч.л води
▫️Жовток
Вензель з малиною буше з листкового тіста покроковий рецепт
1. Готуємо заварний крем. Молоко та вершки треба підігріти, але не кип’ятити. До яйцям додаємо цукор і віночків добре розтираємо. Акуратно вливаємо гаряче молоко з вершками, активно заважаючи віночком. Можна додати ванільний екстракт. Перелити в сотейник і ставимо на середній вогонь. ⠀ Доводимо до кипіння і виливаємо розведений крахмал.
2. Заважаємо до загустіння і знімаємо з плити. Додаємо фісташкову пасту і залишаємо остигати. ⠀ Готуємо вензель. ⠀ Листкове тісто трохи розкачуємо і нарізаємо на смужки довжиною 30-35 см і шириною 1,5 см.
3. Скручуємо між собою 2-3 смужки і звертаємо равликом. Трохи збиваємо жовток і добре промазуємо кожен вензель. В серединку вензелі викладаємо заварний крем і випікаємо при 200 градусах 30 хвилин. ⠀ Готовий вензель прикрашаємо малиною, можна полити цукровим сиропом або медом.