Як смачно зробити Вертикальний торт Медовик з обліпиховою курдів і сметанним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Медове тісто
🔸 210 г цукру
🔸 90 г меду
🔸 165 г яєць (~3 шт.)
🔸 160 г вершкового масла 82,5 %
🔸 10 г соди
🔸 1 ч. л. лимонного соку або 1/3 ч. л. лимонної кислоти
🔸 600 г борошна
Обліпиховий курд
🔸 200 г обліпихи свіжої або замороженої
🔸 80 г цукру
🔸 60 г вершкового масла 82,5 %
🔸 2-3 жовтка
Сметанний крем
🔸 800 г відваженого сметани 30 %
🔸 100 г цукрової пудри
🔸 1 стручок ванілі або 25 г ванільною пасти
Крем для покриття
🔸 400 г відваженого сметани 30 %
🔸 60 г цукрової пудри
🔸 1 стручок ванілі або 15 г ванільною пасти
Вертикальний торт Медовик з обліпиховою курдів і сметанним кремом покроковий рецепт
1. В сотейник з товстим дном покласти цукор, мед, яйця і вершкове масло, поставити на маленький вогонь і, постійно помішуючи, дочекатися повного розчинення масла і меду. Зняти з вогню, додати лимонний сік або кислоту, соду, ретельно перемішати. Суміш повинна добре вспінитися і збільшитися в об’ємі. Всипати просіяне борошно в кілька прийомів і ложкою замісити м’яке тісто, дати йому постояти 15-20 минут.
2. Розділити тісто на 4 рівні частини, розкачати кожну тонко на лоскуте пергаменту в прямокутний пласт ~32 х 22 см, кожен раз обрізаючи надлишки тіста. З обрізків розкачати 5-й корж такого ж розміру, наколоти виделкою і випікати в духовці близько 5-6 хвилин при 170-180 °С. З ще гарячих коржів за допомогою лінійки і ножа вирізати прямокутники 30 х 20 см, а потім розділити їх навпіл на смужки розміром ~15 х 20 см.
3. Обліпиховий курд. У сотейник з товстим дном помістити обліпиху, додати 3-4 ст. л. води і довести до кипіння. Трохи остудити, пробити блендером і перетерти через сито. Отримане пюре і всі залишилися інгредієнти помістити в сотейник, добре змішати віночком і поставити на невеликий вогонь. Помішуючи, проварити до курд загустения.
4. Продовження рецепта шукаємо в фото-каруселі – https://www.instagram.com/p/ClEF5y2tHPo/