Як зробити Відривний мавпячий хліб з сиром і соусом песто простий рецепт в духовці. Я думаю ви зрозуміли чому він так називається. Якщо ні, то побуду для вас вікіпедією “Термін «мавпячий хліб» виник із-за того, що випічку їдять руками”. Всі 😂 А якщо серйозно, то виходить дуже ароматний 🤤 і м’який хліб 💭 який можна зробити не тільки з песто, варіанти написала в самому кінці посту📝
Інгредієнти
Тісто:
200 р. борошна
🥄9 р. живих дріжджів (3 р. сухих)
🧂4 р. солі
🥄8 р. цукру
🥛130 мл. молока (води)
12 р. оливкової олії
Додатково:
🌱70 р. соусу песто
🧀50 г. твердого сиру
Відривний мавпячий хліб з сиром і соусом песто покроковий рецепт
1. Молоко, сіль, цукор, олія, дріжджі, розмішати до розчинення дріжджів Додати борошно, замісити тісто. Воно має бути м’яким і зовсім не липнути до рук Округлити, покласти в ємність, накрити плівкою. Бложение 1-1,5 години до збільшення в два раза.
2. Тісто перекласти на стіл, розділити на 15 частин по 23 г.. Кожен шматочок округлити. Кожен кульку обваляти в соусі песто. Форма діаметром 18 см. Дно форми і бортики застелити пергаментом.
3. Покласти кульки у форму, накрити. Розстойка 30-40 хвилин Посипати сиром. Випікати при 180 градусах ~25 хвилин до того як зарум’яниться сир Якщо у вас немає песто або ви його не любите, можна обваляти їх в розтопленому вершковому маслі з часником🧄 і зеленню🌱.
4. В олії з кунжутом. У сирі🧀 з шпинатом. У шпинаті з фетою і часником, і ще багато інших варіантів. А якщо хочете солодкий 🍯 – обваляти в розтопленому маслі, потім в цукрі з корицею, а після приготування полити карамеллю, шоколадом або цукровою глазур’ю
Відео рецепт 👇