Вірменська гата з дріжджовому тесті простий рецепт. Дуже смачна Гата принесла 😍 хрусткі зовні, ніжні, м’які всередині 🤤. Просто тане в роті 👌
Інгредієнти
3 яйця
250 мл молока
200 г маргарин
1 ч/л дріжджі
5 ст/л цукру
Ванілін
Сіль щіпка
Борошно скільки візьмуть (у мене була приблизно 1кг)
Начинка (хориз)
100 р слив.масло
Підлогу стакан цукру
Ванілін
150-200 г борошно
Щіпка розпушувач
250 г вершкове масло для змащування
Вірменська гата з дріжджовому тесті покроковий рецепт
1. нагріваємо молоко , наливаємо в миску. Маргарин розтопити і додати молоко. Всі разом перемішати. Потім додаємо цукор, дріжджі (у мене дріжджі швидкодіючі), яйця і все добре перемішати . Поступово просіваємо борошно і замішуємо м’яке тесто.
2. Тісто ставимо в тепле місце підніматися 👌 Як тільки тісто підніметься, розділимо на 3-4 колобка. Через 10 хвилин скачуємо і змащуємо м’яке масло і закриємо, як конверт (я все подібно показала на відео). Відправляємо в холодильник на 20 минут.
3. Потім ще раз скачуємо, змащуємо маслом закриємо так само і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Для начинки: (хориз) масло збиваємо з цукром, додаємо борошно, ванілін, розпушувач і все добре взбиваем.
4. Можна також готувати, як я показала на відео. Потім скачуємо тісто, змащуємо білки, кладемо начину і закриємо, як показала на видео.
5. Розрізах і поставимо на деко, закриємо рушником і залишаємо на 20-25 хвилин. Потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку, при 190-200 градусів . Виходить нереально вкусно.
Відео рецепт 👇