Вірменське печиво гата на сметані з начинкою простий рецепт.
Інгредієнти
тісто:
400 г борошна
250 г вершкового масла
220 г сметани
2 яєчних жовтка
1/4 чл солі
для начинки (хориз):
300 г борошна
170 г масла з морозилки
230 г цукру
10 г ванільного цукру
Вірменське печиво гата на сметані з начинкою покроковий рецепт
1. Масло натерти на дрібній тертці, змішати з просіяним борошном, додати сіль і перемішувати до утворення борошняної крихти. Відправити на 10-15 хвилин у морозилку. До жовтків додати сметану, перемішати і додати до борошняної крихти. Збираємо швидко тісто в кулю, кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 30 мин.
2. Начинки (хориз):
Солодка начинка хориз для печива гати вірменської рецепт
Солодка начинка хориз для печива гати вірменської рецепт
3. Тісто ділимо на 2 частини (для зручності), розгортаємо в пласт. Змащуємо білком, викладаємо половину начинки, розподіляючи рівномірно і загортаємо в рулет. Змащуємо жовтком, виделкою надаємо візерунки і розрізаємо рифленим ножом.
4. Те ж саме з другою частиною тіста і начинкою. Отруюємо в заздалегідь розігріту духовку на 180 гр до золотистого цвета.
Відео рецепт 👇