Як зробити смачний Вівсяний пиріг з абрикосами в духовці рецепт простий. Кожне літо мого дитинства ми з друзями нещадно об’їдали всі абрикоси в парку біля поліклініки. Поліклініки! ⠀ Поруч з інфекційним відділенням абрикоси були особливо соковиті і ароматні🙈 ⠀ Так от, сьогодні ділюся з вами рецептом супер-швидкого пирога з абрикосами, купленими у бабусі на рыночке.
Якщо у вас є зірвані на дачі – це ідеально. ⠀ Наші, рідні, дрібні і криві абрикоси, з точками і навіть злегка коричневими бочкАми – ми їх любимо за яскравий смак, а не за зовнішність. ⠀ В основі просте насипне тісто, що готується хвилин 10 максимум. Але ми додамо в нього вівсяні пластівці, від чого пиріг стане схожим на м’яке свіже вівсяне печиво з курагою 🧡.
Якщо у вас є зірвані на дачі – це ідеально. ⠀ Наші, рідні, дрібні і криві абрикоси, з точками і навіть злегка коричневими бочкАми – ми їх любимо за яскравий смак, а не за зовнішність. ⠀ В основі просте насипне тісто, що готується хвилин 10 максимум. Але ми додамо в нього вівсяні пластівці, від чого пиріг стане схожим на м’яке свіже вівсяне печиво з курагою 🧡.
Інгредієнти
180 г вершкового масла 82,5%
100 г вівсяних пластівців
150 г борошна
150 г цукру
1/2 ч. л. розпушувача
Абрикоси
Вівсяний пиріг з абрикосами в духовці покроковий рецепт
1. Вівсяні пластівці перемолоти в комбайні (чаша з ножами) в дрібну крихту. Додати 100 г цукру, борошно, розпушувач, перемішати. Додати масло з холодильника. Перебити в чаші з ножами разом з сухими ингредиентами.
2. Вийде пісочна крихта. Форму змастити вершковим маслом, висипати половину тіста, розподілити по дну (не притискати). Зверху розкласти половинки абрикос (без кісточок) і засипати залишилися тестом.
3. Можна присипати мигдалевими пелюстками. Випікати 45 хвилин при 180 градусах в режимі верх-низ або конвекция.