В’ялені помідори черрі на зиму в олії в духовці в домашніх умовах в банках простий рецепт 🍅 Їх слід приготувати хоча б заради неймовірного аромату під час приготування 🥰 Хочу бачити тих, кому подобається те, що я роблю! Для мене це дуже важливо 😘⠀
Інгредієнти
(~ на 410 г готових в’ялених томатів без масла):
✅ 1 кг невеликих м’ясистих помідорів (ідеально – сорт Черрі)
✅ 6-8 зубчиків часнику
✅ сіль, чорний мелений перець, італійські трави
✅ оливкова олія
В’ялені помідори черрі на зиму в олії в духовці покроковий рецепт
1. Помідори розрізаємо навпіл (за бажанням можна видалити насіння і плодоніжку, але я це не роблю). Деко застеляємо пергаментом, викладаємо помідори і посипаємо сіллю, перцем, травами. В хаотичному порядку розкладаємо часник і поливаємо оливковою маслом.
2. Відправляємо в розігріту до 80 градусів духовку ~ на 4 години (режим верх/низ без конвекції) і періодично відкриваємо дверцята, щоб виходила волога. Час вказано приблизний, тому слідкуйте і орієнтуйтеся на їх готовность.
3. Головне не пересушити помідори до сухого і ламкого, вони повинні залишитися м’якими і зволоженими. Готові помідори виймаємо з духовки і кладемо в банку шарами: помідори, трави, свіжий часник, оливкова олія і повторюємо комбинацию.
4. Закриваємо банку кришкою, даємо повністю охолонути і зберігаємо в холодильнику (можна простерилізувати банку і закатати помідори – так вони 100% простоять всю зиму).
Відео рецепт 👇