Як зробити Вишневий пиріг з вишнею без кісточок і пісочним тістом рецепт простий в духовці🍒 Начебто простий пиріг, справ-то на годину, розкачати, змішати, з’єднати, остудити😝
Але щось у мене з ним пішло не так, два підходи до вишневого снаряду пройшли вхолосту, то на годиннику несподівано виявлялося 4 ранку🙄, то вишня, мирно лежала в холодильнику, вирішить, що їй пора стрімко дорослішати, захопить холодильник і почне набувати властивості розумного життя👽
З третьої спроби я нарешті зміг насолодитися вишневим пирогом майже як з кафе RR😍 Власне це причина і є виправдувальної у частині невеликих розбіжностей візуального ряду і рецепта. Мені стало банально лінь вкривати пиріг смужками тіста, так і без них він вийшов відмінним🙃
Але щось у мене з ним пішло не так, два підходи до вишневого снаряду пройшли вхолосту, то на годиннику несподівано виявлялося 4 ранку🙄, то вишня, мирно лежала в холодильнику, вирішить, що їй пора стрімко дорослішати, захопить холодильник і почне набувати властивості розумного життя👽
З третьої спроби я нарешті зміг насолодитися вишневим пирогом майже як з кафе RR😍 Власне це причина і є виправдувальної у частині невеликих розбіжностей візуального ряду і рецепта. Мені стало банально лінь вкривати пиріг смужками тіста, так і без них він вийшов відмінним🙃
Інгредієнти
Для тесту на 18 см пиріг
— 150 г борошна
— 80 г холодного вершкового масла
— 50 р цукру
— 40 мл яблучного оцту
— ½ ч. л. розпушувача
— щіпка солі
— пара крапель ванільного екстракту
Для начинки
— 400 г вишні без кісточок (можна замороженої)
— 200 мл вишневого соку
— 50 р цукру
— 25 г крохмалю
Вишневий пиріг з вишнею без кісточок і пісочним тістом покроковий рецепт
1. Змішайте всі сухі інгредієнти, додайте ванільний екстракт, яблучний оцет, вершкове масло, нарізане кубиками по 1 см), замісіть до гладкого тіста. Якщо здається, що тісто дуже пухке, додайте столову ложку молока. Скачайте тісто в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 мин.
2. Після охолодження візьміть 2/3 тіста і розкачайте в коржик на пару см більше форми, акуратно перенесіть його в форму, приберіть зайве тісто, пройдіться по дну і стінкам виделкою, поставте в розігріту до 180 г духовку на 15 хв. Вийміть і дайте остыть.
3. Змішайте в каструлі сік з крохмалем і цукром до однорідності, доведіть до кипіння, додайте вишню, витримайте 5 хвилин і зніміть з вогню, дайте охолонути. Вилийте начинку на основу, розрівняйте лопаткой.
4. Мені стало ліньки, але ви можете розкачати залишилися тісто, нарізати його смужками і накрити пиріг. Так чи інакше, випікайте пиріг в розігрітій до 180 г духовці 20 хв, дістаньте і дайте йому повністю остыть.
Відео рецепт 👇