Яблучне варення з карамельними цукерками дюшес або барбарис на зиму простий рецепт. Це варення виходить не тільки смачним, ароматним, але і густим, схожим на мармелад. Відмінно підійде при випіканні пиріжків, рулетів та інших солодощів. А цукерки можна ще взяти Барбарис або М’ятні, виходить теж дуже смачно 👍🏻
Інгредієнти
3 л (1,5 кг) порізаних часточками яблука (без шкірки)
1 л (800 грам) цукру
100 гр цукерок «Дюшес» або «Барбарис»
1 ст. л. оцту 9%
Яблучне варення з карамельними цукерками дюшес або барбарис покроковий рецепт
1. Яблука очистити, порізати скибочками, перемішати з цукром. Залишити на ніч, щоб дали сік . Варити 1 годину, помешивая.
2. Далі додати цукерки і варити ще 10-15 хвилин, цукерки повинні розтанути. Додаємо оцет, варимо ще 2 минуты.
3. Гарячим розлити у підготовлені банки, закатати. Після охолодження джем стає густим і ароматним, консистенції мармелада.
Відео рецепт 👇