Як зробити Яблучний пиріг на кефірі на сковороді на плиті без духовки простий рецепт.
Інгредієнти
На сковороду 26 – 28 см
-Яблука – 3 шт.
-Цукор – 2 ст. л.
-Вершкове масло для змазування сковороди
Тісто:
-Яйця – 2 шт.
-Кефір (2,5%) – 200 мл
-Борошно – 300 гр
-Сода – 1 ч. л.
-Цукор – 150 гр
-Ванільний цукор – 1 уп (15 гр)
-Вершкове масло (розтоплене) – 80 гр
-Сіль – щіпка
Яблучний пиріг на кефірі на сковороді на плиті без духовки покроковий рецепт
1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, ріжемо на часточки. Прибираємо в бік. Сковороду змащуємо маслом, посипаємо двома столовими ложками цукру. Розподіляємо рівномірно по сковороде.
2. Яблука красиво викладаємо на сковороду. За бажанням можна посипати зверху корицею. Готуємо тісто: У миску кладемо яйця, дрібку солі, цукор (150 гр) і ванільний сахар.
3. Віночком перемішуємо до однорідності. Далі додаємо кефір, перемішуємо. Борошно з содою з’єднуємо і додаємо в миску. Добре перемішуємо. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і додаємо в тісто. Перемешиваем.
4. Готове тісто виливаємо в сковороду на яблука, розрівнюємо ложкою або лопаткою. Ставимо сковороду з сумішшю на плиту. Накриваємо кришкою і готуємо 30-40 хвилин на слабкому огне.
5. Час залежить від вашої плити. Через 30 хвилин починайте перевіряти готовність зубочисткою. Якщо вона виходить чиста – пиріг готовий. Перевертаємо пиріг на тарілку, можна дегустировать.
Відео рецепт 👇