Яблучний пиріг Тарт Татен з листковим тестом

Тарт Татен чергова історія про помилки, яка призвела до успіху. В кондитерському світі це невдивовижу. Це знаменитий перевернутий пиріг. Тарт Татен може бути приготований з грушами, персиками, ананасом, помідорами або овочами, наприклад з баклажанами, цибулею, морквою. Як зробити Яблучний пиріг Тарт Татен з листковим тестом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

* 220 гр. цукру
* 100 гр. вершкового масла
* 800 гр. яблук
* 20 гр. соку лимона
* 20 гр. коричневого цукру
* 5 гр. меленої кориці
* 2 аркуші листкового бездріжджового тіста (можна і 1, якщо любите менше тіста)

Яблучний пиріг Тарт Татен з листковим тестом покроковий рецепт

1. Яблука очистити, видалити серцевину і розрізати на 8 частин кожне. Нарізані яблука скропити соком лимона, присипати корицею і коричневим цукром. Перемішати. На дно сотейника висипати цукор і на повільному вогні повністю розплавити, роблячи карамель. Укласти поверх карамелі підготовлені яблоки.
2. Зверху розкласти шматочки вершкового масла. 2 листа тіста з’єднати і трохи розкачати, так щоб діаметр був трохи більше сотейника або сковороди, в якій укладені яблука. Накрити яблука тестом. Воно має добре покривати яблука і трохи опускатися вниз з боків. Наколоти тісто виделкою. Випікати в розігрітій до 180 С. духовці на режимі конвекції або верх/низ.

3. До красивої рум’яної скоринки. Коли тарт спечеться, злити зайву рідину (яблучну карамель), яку можна повторно трохи уварити до соусу і поливати пиріг. Тарт зверху накрити рукою і впевненим рухом повернути, що б яблука всі відійшли від дна. Потім накрити тарілкою перевернути тарт на неї. Остудити і насолоджуватися! Теплий тарт можна подавати з кулькою мороженного.