Рецепт чорничного пирога. Вчора ходили в ліс за грибами – грибів не знайшли, але набрали чорниці 😍 Домашній ягідний пісочний пиріг з чорницею в сметанною заливці в духовці простий рецепт. Тому черничному пирога вирішено було бути 👌🏻 Вийшов дуже смачний – домашні були в захваті, тому ділюся з вами рецептом!
Інгредієнти
Пісочна основа.
Борошно – 300 гр
Вершкове масло кімнатної температури – 100 гр
Цукрова пудра – 100 гр
Жовток – 2 шт (можна замінити на 1 яйце)
Розпушувач – 5 гр
чорнична Начинка.
Сметана 20-25% – 400 гр
Яйце С1 – 2 шт
Цукор 100 гр
Крохмаль -20 гр
Чорниця – 300 гр
Ягідний пісочний пиріг з чорницею в сметанною заливці в духовці покроковий рецепт
1. Пісочна основа.
Всі інгредієнти покласти в чашу блендера і перемішати до однорідної маси.
Викласти пісочну основу в роз’ємну форму діаметром 24 см рівномірним шаром і сформувати бортик висотою приблизно 3-4 див. Наколоти виделкою дно для рівномірного нагріву. Прибрати в морозилку на 10-15 минут.
Всі інгредієнти покласти в чашу блендера і перемішати до однорідної маси.
Викласти пісочну основу в роз’ємну форму діаметром 24 см рівномірним шаром і сформувати бортик висотою приблизно 3-4 див. Наколоти виделкою дно для рівномірного нагріву. Прибрати в морозилку на 10-15 минут.
2. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 12-15 хвилин. Після випічки можна силіконової лопаткою трохи підкоригувати нашу пісочну основу, якщо бортики сильно впало вниз. На смак це ні крапельки не вплине 😉 Основа готова 🙌🏻
3. чорнична Начинка.
Чорницю засипати 5 гр крохмалю і перемішати, щоб вона пускала менше соку під час приготування. Сметану, яйця, цукор і крохмаль (15 гр) перемішати блендером до однорідної массы.
Чорницю засипати 5 гр крохмалю і перемішати, щоб вона пускала менше соку під час приготування. Сметану, яйця, цукор і крохмаль (15 гр) перемішати блендером до однорідної массы.
4. Викласти на пісочну основу рівномірно ягоди чорниці і вилити зверху сметанную заправку. Випікати при температурі 180 градусів 30 хвилин. Пиріг готовий! Легкий у приготуванні, ніжний і без надмірної сладости.