Цей ягідний пиріг з франжипаном виходить дуже соковитим, вологим і смачним. Вологість і насичений горіховий смак пирога надає франжипан. Готується він дуже просто. Але при цьому ягідний пиріг дуже цікаво збирається — детальніше покажу на покрокових фотографіях нижче.
Ягоди. Ви можете використовувати як заморожені, так і свіжі ягоди. Ідеально підійде малина, вишня та полуниця.
Якщо будете використовувати заморожені ягоди, то тоді їх потрібно буде заздалегідь розморозити і дати стекти всій оттаивавшей рідини. Перед тим, як додати заморожені і оттащившиеся ягоди в тісто, обсушіть їх про паперові рушники.
Франжипан — це назва французького крему на основі вершкового масла і мигдальної муки. Всі інгредієнти для цього крему змішують до однорідної консистенції, а потім крем запікається. Наприклад, на сайті є рецепт линцерского пирога — його начинка повністю складається з франжіпана і ягід, тільки основа пирога не кексовая, як зараз, а з пісочного тіста.
Основний нюанс в приготуванні цього пирога полягає в тому, що в процесі випічки його складно буде перевірити шпажкою на готовність. Так як мигдального крему достатньо багато і він пропікається не так, як тісто, шпажка буде залишатися вологою через крему.
Як варіант ви можете виміряти температуру самого пирога в кінці випічки. Вона повинна бути не нижче 98С. Але в цілому ці заморочки ні до чого, так як 55-60 хвилин буде достатньо, щоб пиріг пропікся. І останнє — так як по суті кексовое тісто «притискають» франжипаном, йому важко підніматися. Тому може здатися, що весь пиріг повністю не пропечений, але це не так.
З боків у мене піднявся пиріг сильніше, так як з боків немає франжіпана, там тільки тісто. Ви зможете побачити це так само нижче на покрокових фотографіях.
Ягоди. Ви можете використовувати як заморожені, так і свіжі ягоди. Ідеально підійде малина, вишня та полуниця.
Якщо будете використовувати заморожені ягоди, то тоді їх потрібно буде заздалегідь розморозити і дати стекти всій оттаивавшей рідини. Перед тим, як додати заморожені і оттащившиеся ягоди в тісто, обсушіть їх про паперові рушники.
Франжипан — це назва французького крему на основі вершкового масла і мигдальної муки. Всі інгредієнти для цього крему змішують до однорідної консистенції, а потім крем запікається. Наприклад, на сайті є рецепт линцерского пирога — його начинка повністю складається з франжіпана і ягід, тільки основа пирога не кексовая, як зараз, а з пісочного тіста.
Основний нюанс в приготуванні цього пирога полягає в тому, що в процесі випічки його складно буде перевірити шпажкою на готовність. Так як мигдального крему достатньо багато і він пропікається не так, як тісто, шпажка буде залишатися вологою через крему.
Як варіант ви можете виміряти температуру самого пирога в кінці випічки. Вона повинна бути не нижче 98С. Але в цілому ці заморочки ні до чого, так як 55-60 хвилин буде достатньо, щоб пиріг пропікся. І останнє — так як по суті кексовое тісто «притискають» франжипаном, йому важко підніматися. Тому може здатися, що весь пиріг повністю не пропечений, але це не так.
З боків у мене піднявся пиріг сильніше, так як з боків немає франжіпана, там тільки тісто. Ви зможете побачити це так само нижче на покрокових фотографіях.
Інгредієнти
Для франжіпана
100 гр вершкового масла
100 гр мигдальної муки
150 гр цукру
20 гр борошна
1 яйце
ванільний екстракт
Для тесту
110 гр цукру
110 гр вершкового масла
1 яйце
ванільний екстракт або цукор
125 гр борошна
1 чл розпушувача
60 гр сметани або жирних вершків 33-35%
120 гр ягід (відмінно підійде вишня або малина)
мигдальні пелюстки для декору
Ягідний пиріг з франжипаном покроковий рецепт
1. З’єднати в мисці всі інгредієнти і збити на повільній швидкості до однорідної консистенції. Приготування пирога. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, розморозьте їх, дайте стекти всій рідини і обсушіть ягоди. Масло кімнатної температури збити з цукром протягом 5-6 хвилин, поки масло не стане світліше і пишніше. Додати яйце і знову збити до однорідної консистенції. Борошно змішати з розпушувачем і додати до тесту.
2. Збити до однорідної консистенції. Додати вершки і збити ще раз. Форму для пирога змастити вершковим маслом і присипати борошном. Викласти 2/3 тіста і розрівняти по формі. Франжипан викласти ложкою поверх тіста великою ложкою. Пустоти заповнюємо тістом, що залишилося. Зверху викладаємо ягоди і мигдальні лепестки.
3. Випікати в розігрітій до 180С духовці протягом 55 хвилин. Так як мигдальний крем франжипан не пропікається, цей пиріг можна перевірити на готовність шпажкою. Ви можете перевірити готовність вимірявши температуру термометром, вона повинна бути 98С.