КАМБАЛА а-ля meunière (мельник в перекладі з французької), при чому тут мельник я так і не зрозуміла, але весь фікус-прикус в соусі! Як посмажити рибу камбала на сковороді цілком простий рецепт.
Інгредієнти
камбала (штук за кількістю їдців)
лимон не великий 1 шт
петрушка 1 пучок
сіль
перець
трохи борошна
олія соняшникова
масло вершкове
Як посмажити рибу камбала на сковороді цілком покроковий рецепт
1. Камбалу помила (у мене була потрошена без голови – морожена) і гарненько ножем поскоблила від луски з двох сторін. Посолила, поперчила (після приготування досаливали, звичайно сіль не проходить через таку шкіру до м’яса). Обсмажуємо в рослинному маслі, попередньо обвалявши в муке.
2. Смажити буквально 3-4 хвилини з кожного боку на великому вогні. Готову рибу викладаємо на блюдо і, робимо соус. З вимитої лимона вичавлюємо весь сік, петрушку теж миємо і ріжемо. У сковороді на рослинному маслі (~4 ст. л.) «обсмажуємо» вершкове масло (хороший шматок ~3 ст. л.).
3. І ось коли вершкове масло починає ставати коричневим, але не горіти! додаємо петрушку і лимонний сік. Даємо 5 сек. щоб петрушка прогрілася і поливаємо цим соусом що чекає нас на тарілці камбалу. Наливаємо келих білого вина. Насолоджуємося!
4. ПиСи: після обсмажування дубова шкіра м’яка і ДУЖЕ навіть їстівна. Взагалі я роблю саме а-ля меньер, так як правильніше робити з риби філе, обсмажувати на суміші масел і туди ж додати петрушку і сік лимона!