Як варити абрикосове варення на зиму

ПЕРЕВІРЕНИЙ рецепт Абрикосового ВАРЕННЯ. Цим перевіреним рецептиком ІДЕАЛЬНОГО абрикосового варення люб’язно поділилася зі мною свекруха!🙌🏻💛 Як варити абрикосове варення на зиму простий рецепт домашній. З року в рік вона готує його для улюблених синів☺️, АЛЕ так як ми тепер живемо далеко від батьків, балувати АБРИКОСОВИМ варенням КОХАНОГО чоловіка буду по всій видимості я, А за рецептом його рідної МАМИ!👌🏻 І так, перш ніж «викласти» цей РЕЦЕПТ вам, я запитала на це дозвіл у свекрухи☝🏻 і вона «дала добро»👌🏻, тому не втрачайте можливості його собі забрати!😉

Інгредієнти

✔️1000 гр. абрикос (без кісточки)
✔️1300 – 1500 гр. цукру (кількість цукру буде залежати від солодощі ваших абрикосів — якщо солодкі, то кладемо 1300 гр. цукру, якщо з кислинкою — 1500 гр. Ми використовували 1400 гр. цукру)

ПОРАДА: абрикоси краще брати міцніше, щоб вони не розвалювалися при варінні!

Як варити абрикосове варення на зиму покроковий рецепт

1. Моєму ретельно абрикоси. Поділяємо на половинки і виймаємо кісточки (їх не викидаємо!) Кладемо половинки абрикосів в каструлю з товстим дном і засипаємо цукром. Струшуємо, щоб цукор рівномірно розподілився по абрикосам. Залишаємо при кімнатній температурі на 6 годин. Нам важливо, щоб абрикоси почали виділяти сок.
2. Через 6 годин поставити каструлю з абрикосами на середній вогонь і довести до кипіння, щоб цукор розчинився! Поварити 5-7 хвилин періодично помішуючи! Буде утворюватися піна — ми її не знімали, вона сама «йде» при охолодженні. На цьому етапі можна додати горішки (це можуть бути горішки з абрикосової кісточки, або мигдаль).
3. Залишити охолоджуватися. Після повного охолодження — знову доводимо до кипіння на середньому вогні і кип’ятимо хвилин 5-7. Помішуйте акуратніше, щоб абрикоси не розповзалися, а зберігали форму половинок.
4. Знову залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. І в третій раз кип’ятити 5-7 хвилин і прямо гарячим розкладаємо по стерилізованим баночках!
5. Закриваємо щільно стерилізованими кришками і залишаємо при кімнатній температурі охолоджуватися. Зберігати в холодильнику або в прохолодному темному месте.