Як варити правильний кістковий бульйон і користь

Як смачно зробити Як варити правильний кістковий бульйон і користь простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
У хорошому кістковому бульйоні або супі на кістковому бульйоні ложка буде стояти 💪🏾
Багато хто навіть не підозрюють наскільки це корисний і цінний продукт. Особливо для людей із захворюваннями ШЛУНКОВО-кишкового тракту та опорно – рухового апарату.
Невеликий спойлер ( знаю людей, які вживаючи і сидячи на дієті з кістковим бульйоном, змогли перемогти хвороба Крона)
Такі бульйони – багаті мінералами, антиоксидантами, колагеном і желатином.
– загоєння слизових за рахунок вмісту амінокислоти глютамін
– кістковий бульйон застосовують при лікуванні «дірявого кишечника, а так само при синдромах бактеріального та грибкового зростання
– відновлення роботи кишечника
– знижує запалення в організмі
– знижує біль у суглобах та сприяє відновленню ( гіалуронова кислота і хондроїтин)
– покращує роботу мозку
– підвищує імунітет
– відновлює функцію щитовидної залози і наднирників
Ну і, звичайно, краса і здоров’я шкіри , волосся і нігтів. Тут очевидно!

Інгредієнти

Бульйон потрібно варити ДОВГО!! Від 12 до 24 годин на повільному вогні. Птах і риба вариться 12 годин, а яловичина і баранина до 24 годин.

З чого варити?
-ціла курка
-курячі лапи
-свинячі хрящі
-копита тварин
-кістки великої рогатої худоби – з м’ясом і без, з шкірою і без
-хвости
-ціла риба — з головою і хвостом
-частини птиці з кістками і шкірою — наприклад, крила і стегна

Як варити правильний кістковий бульйон і користь покроковий рецепт

1. Я відразу варю з цибулею та морквою (цибулю краще з лушпинням (вона багата вітамінами)) Додаємо 1-2 ст л яблучного оцту (він витягує всю користь з кісток) Не солить.
2. Варимо на повільному вогні з закритою кришкою. Після , як наш концентрат зварився. Проціджуємо. Кістки, овочі викидаємо (вони віддали , що нам потрібно було).
3. Як вживати ?
– додаємо в готові супи
– в овочеві та м’ясні рагу
– п’ємо вранці натщесерце 200 мл за 40 хвилин до їжі (але спочатку будьте акуратні, можна розбавляти)
– в соуси
4. Якщо вийшло багато, то можна дати охолонути і заморозити. Потім у вас буде вже готовий бульйон. Його на повільному вогні розморозити і готово.