Як варити варення з інжиру цілого з лимоном на зиму домашнє

Шикарне варення з інжиру.⠀Те саме варення, із-за якого ви вибухали проханнями викласти скоріше 😍🥰🤩. Як варити варення з інжиру цілого з лимоном на зиму в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

3 кг інжиру
2 кг цукру
1 шт лимона середніх розмірів

Як варити варення з інжиру цілого з лимоном на зиму домашнє покроковий рецепт

1. ⠀Інжир промити. Відрізати хвостик. Помістити інжир в широкий таз або в широку каструлю. ⠀Додати цукор і залишити на 6-8 годин ( я на всю ніч залишила) ⠀Інжир дасть сік. Помістити на вогонь і повільно зрушуючи масу з дна розчинити цукор, довести масу до кипіння. ⠀

2. Акуратно видалити пінку (Тут скажу – метою не варто повністю позбавити варення від пінки (це фактично не можливо. Варення піниться і це норм) Мета – зняти першу пінку з варення. Боятися пінки не варто. Пінка це білок, який зварився і утворила пенку.
3. В ній може міститися дрібна бруд (якщо раптом залишалася на ягодах) і не розчинні речовини.) ⠀Кип’ятити варення на середньому вогні хвилини 25. Зняти з вогню. Залишити до повного охолодження годин 6-8. ⠀

4. Перед другим приміщенням на вогонь, віджати в варення лимон. ⠀Помістити масу на вогонь. Довести до кипіння. Варити 20-25 хвилини. ⠀Варення остудити. Варення готове. Залишилося підготувати банки і кришки ( промити, простерилізувати).⠀
5. Довести варення до кипіння. Кип’ятити хвилини п’ять. Гарячим варенням заповнити банки закатати/прикрутити кришками. ⠀

6. Інжир та інші фрукти/ягоди не містять кислоти у своєму складі мають особливість засахариваться. Лимон запобігає варення від засахаривания.

Відео рецепт 👇