Як запекти соковитого гусака в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Гусак – цілком
Сіль – не шкодуємо))
Маринад: для класиків – сіль, ч. м перець (свіжо мелений)
Ч. м. перець
Паприка
Л. лист-накришити
Італійські трави
часник Сушений або свіжий видавити
Соєвий соус-3ст.л
Як запекти соковитого гусака в духовці покроковий рецепт
1. Гуска добре промиваємо і обсушуємо серветками, після солимо дуже добре.. не шкодуємо сіль, залишаємо так на пів години, потім робимо маринад і змащуємо гусака зсередини і зовні, залишаємо так на пару годин або на ніч в холодильнику👌 далі викладаємо гусака на деко, вливаємо склянку води, накриваємо щільно фольгою (А, сорі, начиняємо за желанию.
2. Картоплею з морквою та цибулею, 2-3 зубчики часнику, яблуко 1 на 4 частини ділимо теж додаємо для соковитості і гарного смаку, солимо перчимо це все і начиняємо гусака, ( МОЖНОЕ ЩЕ РИСОМ ТА МОРКВОЮ, попередньо пропарити рис, МОЖНА ЯБЛУКАМИ І АПЕЛЬСИНОМ, часточками начинити, вообщем за бажанням!)
3. Ноги пов’язуємо міцною ниткою черевце закриваємо зубочисткою, щільно накрывпем фольгою і відправляємо в духовку розігріту до 220 градусів на 30 хвилин, потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і до 2 годин, виймайте і перевіряйте м’ясо вилкой.
4. За 30 хвилин до готовності, знімаємо фольгу, змащуємо гусака з маслом деко і відправляємо в духовку для хрусткої скоринки ( робимо це 2-3 рази до потрібної рум’яності. Блюдо готове, дуже ніжне м’ясо і ароматне👌
Відео рецепт 👇