Як засолити червону ікру в домашніх умовах

Як засолити червону ікру в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

✅200 гр ікри

Розсіл:
✅250 мл води
✅25 гр солі
✅10 мл оливкової/соняшникової олії

Як засолити червону ікру в домашніх умовах покроковий рецепт

1. В ємність насипати 1 ст. л. солі і наливаємо 400 мл гарячої води. Розмішуємо і відправляємо туди нашу ікру на 1-2 хв. Далі моєму ікру і акуратно звільняємо її від пленочек, після того як вона полежала в солоній воді, це зробити не проблематично.

2. Можна скористатися віночком. Акуратно перемішуємо вінчиком. Плівка відокремлюється від ікринок і залишається на віночку. Відкидаємо ікру на сито, застелене марлею і промиваємо під проточною водою. Всі ! Ікра абсолютно чиста і готова до засолке.
3. Готуємо розсіл. Кип’ятимо воду, додаємо сіль, розмішуємо і охолодити до теплого. Викладаємо ікру в чисту ємність і заливаємо розсолом. Якщо плануєте відразу з’їсти ікру, то тримаємо в розсолі 5 минут.

4. Для зберігання 4-7 днів достатньо 10 хвилин Для зберігання до місяця-15 хвилин засолювання. Відкидаємо ікру на сито і даємо стекти рідини. Потім викладаємо її на чисті сухі полотенца.

5. Акуратно обсушуємо ікринки, вони повинні розсипатися, зайва волога не потрібна. Перекладаємо ікру в скляну ємність, додаємо масло, перемішуємо. Зберігаємо в холодильнике.

Відео рецепт 👇