Закохані авокадо з ізомальт 🥑💕🥑 Давно я не відчувала такого задоволення від процесу!😍 Головне надіти рукавички товстіший (можна навіть 2 пари), бо безпека понад усе❗ Як зробити льодяники з ізомальт на паличках рецепт простий.
Інгредієнти
Ізомальт
Силіконовий килимок
Пірометр
Гелеві барвники
Палички
Посипання
Сотейник з товстим дном
Як зробити льодяники з ізомальт на паличках покроковий рецепт
1. Захист: з карамеллю працювати тільки в рукавицях і з довгим рукавом! Ізомальт нагріваємо розтоплюємо до повного розчинення гранул. Знімаємо з вогню. Додаємо водорозчинний барвник. Оскільки ізомальт дуже активно фарбується, барвник додаємо потроху. Щоб зробити льодяники непрозорими, потрібно додати трохи діоксиду титану (білого барвника).
2. Чекаємо поки всі бульбашки підуть і маса охолоне до 140 градусів. Виливаємо на силіконовий килимок. Чекаємо пару секунд і тупою стороною ножа надаємо потрібну нам форму. Спочатку робимо самі дрібні детальки, оскільки їх ми прикріплюємо до ще не до кінця застиглої заготівлі (її температура 90-95 градусів).
3. На дуже гарячому изомальте готові карамельні детальки можуть подплавиться, тому дотримуємося зазначеної температури. Якщо ізомальт вже встиг застигнути і деталі не приклеюються – дуже акуратно пройдіться горелкой.
4. Для фарбування я використовувала барвники I love bake у відтінках: 💚лайм (для м’якоті), 🍫шоколад (для кісточки), 🌺рожева орхідея (для бантика), 🌲зелений ліс (для шкурки). Щоб зробити очі просто капаємо гарячим изомальтом на відстані один від одного, потім підбираємо кожній крапельці пару за розміром 👀
Відео рецепт 👇