Як зробити сушеною вялену хурму в домашніх умовах

Як зробити в’ялену хурму в домашніх умовах простий покроковий рецепт швидко. Друзі, якщо ви любите сухофрукти, то це 🔥 Звичайно в магазинах можна знайти смачну в’ялену хурму. Але те, що ви приготуєте самі, ні з чим не зрівняється. І ще звичайно треба запастися терпінням на 11-12 днів. Поки хурма засушится. А в приготування легше і не придумаєш

Інгредієнти

Хурма – чим більше, тим краще (тверда! і велика з хвостиком, за який будемо підвішувати)
міцні Нитки ( у мене ірис )

Як зробити сушеною в’ялену хурму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Миємо та очищаємо від шкірки. Зав’язуємо ниткою за хвостик. Потім опускаємо в киплячу воду по кілька штук хурми. Вважаємо 20 -25 секунд і вытаскиваем.

2. Підвішуємо в зручному для вас місці. ( у батареї час сушіння буде швидше) На 4-5 день сушіння, хурму потрібно злегка придавливающими рухами обім’яти, як на відео 👆( через два-три дні, ще раз обім’яти ), можна періодично це робити, так вона швидше буде підсихати. (акуратно, щоб хурма не лопнула) Час сушіння хурму приблизно 11-12 дней.

3. Чим довше буде сушиться, тим міцнішою буде всередині. Тому час сушіння контролюйте. Зберігати можна в холодильнику в закритому контейнері. Зверху може з’явиться білий наліт це цукор. За бажанням, можна посипати цукровою пудрою.( для краси ) Приємного апетиту

Відео рецепт 👇