Як зварити варення з пелюсток троянди в домашніх умовах старовинний рецепт. Варення з троянд. У Молдавії роза дуже популярна. У селах печуть рулети, здобні, практично з пасхального тіста, з трояндою і горіхами. Або рогалики пісочний. Обожнюю! Але використовують зазвичай чайну троянду, перетерту з цукром. Я ж вирішила приготувати азербайджанський варіант.
Прям варення, варення 🌹 Щоб ложечкою, та до чаю. Троянду можна використовувати будь-яку. Але звичайно, особлива краса виходить з рожевої, червоної троянди. І одна умова: є такі, які не пахнуть, значить додаємо хоч половину пахучих троянд, або кілька крапель трояндової олії. Тоді буде не тільки смак, але і аромат!
Прям варення, варення 🌹 Щоб ложечкою, та до чаю. Троянду можна використовувати будь-яку. Але звичайно, особлива краса виходить з рожевої, червоної троянди. І одна умова: є такі, які не пахнуть, значить додаємо хоч половину пахучих троянд, або кілька крапель трояндової олії. Тоді буде не тільки смак, але і аромат!
Інгредієнти
На 800г пелюсток
2,5 літра води
2,5 кг цукру
0,5 лимона
1ч.л.лимонної кислоти
Як зварити варення з пелюсток троянди в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Пелюстки промити. Проварити у воді хвилин 10. Вийняти шумівкою. Висипати цукор у воду і варити сироп до розчинення цукру. Додати лимон і поварити ще хвилин 5. Додати назад лепестки.
2. Варити хвилин 5, додати лимонну кислоту, ще 5 хвилин. Варення стане купувати гарний колір від рубінового до рожевого. Всі. Варення укласти в банки і закрити крышками.
3. В баночках процес буде продовжуватися і до зими пелюстки повинні стати практично прозорими, а варення густим, желеподібним. Дуже красиво, ароматно, незвично і вкусно!