Як смачно зробити Ялинку з макаронів своїми руками на новий рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ось таку красу можна зробити на новорічний стіл або в подарунок, просто додавши в макаронів ще кілька шарів 😍 В якості начинки підійде будь ганаш. Крем-чіз та інші вологі крему краще не використовувати…
Інгредієнти
Для мигдальної маси:
Мигдальна борошно 150 г
Цукрова пудра 150 г
Яєчний білок 55 р
Для меренги:
Яєчний білок 55 р
Цукор (1) 15 р
Вода 50 г
Цукор (2) 150 г
Барвник гелевий
Для ганаша:
Білий шоколад 300 р
Вершки 33 % 100 р
Кокосова паста 50 г
Ялинка з макаронів своїми руками на новий рік покроковий рецепт
1. Для мигдальної маси:
Мигдалеву борошно і цукрову пудру просіяти. Додати білок і розтерти до однородности.
Мигдалеву борошно і цукрову пудру просіяти. Додати білок і розтерти до однородности.
2. Для меренги:
В деже змішати яєчний білок і цукор (1). У сотейнику змішати цукор (2) і воду, поставити на вогонь. Як тільки сироп нагріється до 110 градусів, додаємо барвник. В цей же час починаємо збивати білки. Після додавання барвника нагріваємо до 116. Готовий сироп вливаємо в білки по стіночці чаші, не перестаючи взбивать.
В деже змішати яєчний білок і цукор (1). У сотейнику змішати цукор (2) і воду, поставити на вогонь. Як тільки сироп нагріється до 110 градусів, додаємо барвник. В цей же час починаємо збивати білки. Після додавання барвника нагріваємо до 116. Готовий сироп вливаємо в білки по стіночці чаші, не перестаючи взбивать.
3. До моменту додавання сиропу білок повинен бути збити до стану легкого “пивної піни”. Збиваємо меренгу до тих пір, поки маса не охолоне до 40 градусів. Меренга повинна бути блискучою, еластичною, хвостик на піку тримає форму, але досить рухливий. В мигдалеву масу додаємо 1/3 меренги, вмішуємо до однородности.
4. Потім акуратно вводимо залишилася. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не буде стікати з лопаточки “стрічкою”. Відсаджуємо тісто на пергамент або килимок кружечками різного діаметра. Стукаємо про стіл деко, щоб вийшли бульбашки повітря. Залишаємо подсыхать.
5. Коли макаронів вкрилися скоринкою і перестали липнути до пальця, випікаємо при температурі 150 градусів на режимі верх-низ, без конвекції. Час випікання залежить від вашої духовки, тому стежимо, приблизно хвилин 15. Остуджуємо, знімаємо з коврика.
6. Для ганаша:
Вершки нагріти до кипіння. Вилити на білий шоколад (краще брати в каллетах, якщо у вас плитка – її треба попередньо дрібно порубати), так щоб вершки покрили всі каллеты. Залишити на 2 хвилини. Перемішати до однорідності. Додати кокосову пасту, перемішати. Накрити плівкою вконтакт, прибрати в хол.
Вершки нагріти до кипіння. Вилити на білий шоколад (краще брати в каллетах, якщо у вас плитка – її треба попередньо дрібно порубати), так щоб вершки покрили всі каллеты. Залишити на 2 хвилини. Перемішати до однорідності. Додати кокосову пасту, перемішати. Накрити плівкою вконтакт, прибрати в хол.
Відео рецепт 👇