Єгипетський торт без борошна з заварним кремом, білковими коржами і арахісом

Як смачно зробити Єгипетський торт без борошна з заварним кремом, білковими коржами і арахісом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Заварний крем:
Молоко 3,5 % – 400 мл,
Цукор – 180 гр.,
Кукурудзяний крохмаль – 70 гр.,
Ваніль,
Холодне молоко – 200 мл,
Жовтки – 10 шт.,
Вершкове масло – 250 гр.

Коржі:
Білки яєчні – 10 шт.,
Щіпка солі,
Ваніль,
Цукрова пудра – 250 гр.,
Кукурудзяний крохмаль – 60 гр.,
арахіс Мелений -200 гр.

Горіховий крокант.
для сковороди діаметром 24 см:
Цукор – 100 гр., цукру
Вода – 50 мл,
Смажений подрібнений горіх – 100 гр. ( у мене арахіс).

Єгипетський торт без борошна з заварним кремом, білковими коржами і арахісом покроковий рецепт

1. Готуємо крем. Білки відділяємо від жовтків. Молоко 400 мл відправляємо нагріватися до кипіння. В окремій мисці змішуємо цукор, кукурудзяний крохмаль, ваніль, додаємо 250 мл холодного молока, ретельно перемішуємо.

Жовтки збиваємо і вливаємо туди крохмальну суміш. Далі коли молоко закипить, вливаємо жовткову суміш, постійно помішуємо до утворення міхурів. Після їх появи заважаємо ще 20 секунд. Перекладаємо крем в ємність для охолодження, накриваємо плівкою в контакт.

2. Готуємо коржі: Беремо 10 білків, додаємо дрібку солі і ваніль, збиваємо до піни. Далі порційно додаємо цукрову пудру, постійно збиваючи, продовжуємо збивати ще 5 минут.
3. Туди вмішуємо 60 гр. кукурудзяного крохмалю. Перемішуємо. Додаємо 200 гр. арахісу. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок. Відсаджуємо 3 коржа. Випікаємо в розсувних кільцях кожен корж окремо. Випікаємо 30 хвилин при 170 градусах. Тісто може чекати тільки в кольце.
4. Не залишайте тісто в мішку або мисці. Коржам потрібно повністю охолонути у формі. Робимо крем. Збиваємо вершкове масло. За трохи додаємо туди нашу готову заварную основу (вже остигнула) і вимішуємо міксером. Вирізаємо коржі з форми і збираємо торт.
5. Готуємо крокант:
Крокант простий рецепт.

6. Збірка 😅- корж, заварний крем, крокант… Вирівнюємо заварним кремом і прикрашаємо залишками горіхового кроканта.