Ні, це не чебуреки 😁 Це закрита піца кальцоне домашня. Коли їсти піцу ну дуже зручно 👌 Відразу скажу, що я робила подвійну порцію тесту (коли чоловік працює цілодобово, дріб’язковими колись, годувати людину потрібно😁).
Інгредієнти
Начинка – все на око. Перерахую лише,що в неї увійшло: 🔸️Домашній томатний соус (я запікаю в духовці помідори, цибуля, перець, часник з маслом і пряними травами, пробиваю блендером, розливаю по одноразовим контейнерів і заморожую) 🔸️Ріпчасту цибулю, маринований у винному або яблучному оцті (лимонному соку) 🔸️Обсмажені шампіньйони з часником 🔸️Червоний солодкий перець 🔸️Твердий сир 🔸️Грудинка сирокопчена (ковбаса) 🔸️Листя салату айсберг і зелень 🔸️А ще відвареної товчена картопля (залишився від вечері), якщо ніколи не пробували додавати в начинку піци, спробуйте, дуже смачно! 🔸️М’який сирний сир (трохи)
Для тіста: 200 мл теплої води 7 гр сухих дріжджів (15 г живих) 1 ч/л солі 1 ст/л цукру 1 ст/л рослинного масла 300 – 350 г борошна за бажанням, в тісто можна додати щіпку сухих пряних трав
Закрита піца кальцоне домашня покроковий рецепт
1. Розчиняємо дріжджі у воді, додаємо залишилися інгредієнти. Я дріжджовий “шапочки” не чекаю, тепер колись, отже піднімається все добре. Замішуємо м’яке(не круте!) тісто. Перекладаємо в миску, змащену рослинним маслом, накриваємо харчовою плівкою, проколюємо дірочки і залишаємо подняться.
2. Якщо мені потрібно швидко, а останні 4 місяці мені так і треба, дуже швидко готувати, я ставлю миску з тестом на гарячий чайник. Пар підігріває, тісто росте. Тепер ділимо тісто на 2, 3 або 4 частини. Чим більше шматочків, тим менше за розміром кальцоне і тим більше вони схожі на пиріжки))).
3. Кожен розгортаємо в тонкий круглий або овальний пласт, як на звичайну піцу. Змащуємо соусом, на одну половину викладаємо начинку, накриваємо другою порожній половиною, защипляем края.
4. Випікаємо кальцоне при 190 градусах 15-20 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці! Піца повинна стати румяной.