Закрита піца кальцоне домашня

Ні, це не чебуреки 😁 Це закрита піца кальцоне домашня. Коли їсти піцу ну дуже зручно 👌 Відразу скажу, що я робила подвійну порцію тесту (коли чоловік працює цілодобово, дріб’язковими колись, годувати людину потрібно😁).

Інгредієнти

Начинка – все на око. Перерахую лише,що в неї увійшло:
🔸️Домашній томатний соус (я запікаю в духовці помідори, цибуля, перець, часник з маслом і пряними травами, пробиваю блендером, розливаю по одноразовим контейнерів і заморожую)
🔸️Ріпчасту цибулю, маринований у винному або яблучному оцті (лимонному соку)
🔸️Обсмажені шампіньйони з часником
🔸️Червоний солодкий перець
🔸️Твердий сир
🔸️Грудинка сирокопчена (ковбаса)
🔸️Листя салату айсберг і зелень
🔸️А ще відвареної товчена картопля (залишився від вечері), якщо ніколи не пробували додавати в начинку піци, спробуйте, дуже смачно!
🔸️М’який сирний сир (трохи)

Для тіста:
200 мл теплої води
7 гр сухих дріжджів (15 г живих)
1 ч/л солі
1 ст/л цукру
1 ст/л рослинного масла
300 – 350 г борошна
за бажанням, в тісто можна додати щіпку сухих пряних трав

Закрита піца кальцоне домашня покроковий рецепт

1. Розчиняємо дріжджі у воді, додаємо залишилися інгредієнти. Я дріжджовий “шапочки” не чекаю, тепер колись, отже піднімається все добре. Замішуємо м’яке(не круте!) тісто. Перекладаємо в миску, змащену рослинним маслом, накриваємо харчовою плівкою, проколюємо дірочки і залишаємо подняться.

2. Якщо мені потрібно швидко, а останні 4 місяці мені так і треба, дуже швидко готувати, я ставлю миску з тестом на гарячий чайник. Пар підігріває, тісто росте. Тепер ділимо тісто на 2, 3 або 4 частини. Чим більше шматочків, тим менше за розміром кальцоне і тим більше вони схожі на пиріжки))).

3. Кожен розгортаємо в тонкий круглий або овальний пласт, як на звичайну піцу. Змащуємо соусом, на одну половину викладаємо начинку, накриваємо другою порожній половиною, защипляем края.

4. Випікаємо кальцоне при 190 градусах 15-20 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці! Піца повинна стати румяной.