Як зробити Закуску з баклажанів і болгарського перцю рецепт простий. Ранок неділі я люблю трохи менше вечора п’ятниці. Але все ще попереду вихідний і хочеться провести його максимально корисно і смачно. Як варіант відкрити баночку заготовки.. В один із сонячних днів приготувала смакоту, яку сьогодні з вами поділюся.. Вона дуже проста, але завжди летить зі столу. Я вже робила таку в різних варіантах.. І як французький tian/тіан і як кавказьку закуску 😁 Тому навіть не знаю до якої національної кухні її віднести.. Давайте це буде мій авторський рецепт.. Хто хоче заперечити .пишіть у коментах або директ .. розглянемо 😉
Інгредієнти
3 баклажана
3 перцю
часник 3-4 зуб📍кінза 30гр
перець чилі (за смаком)
сіль, перець за смаком
1,5 стл рис оцту
сік половини лимона
олів масло 30мл
Закуска з баклажанів і болгарського перцю покроковий рецепт
1. запікаємо баклажани і перці в духовці Перці до готовності (м’якості) Баклажани хвилин 10 ✔баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кружечками і обсмажуємо на олів маслі до невеликої скоринки ✔з перцю знімаємо кожицу.
2. В стекл. ємність кладемо трохи часнику, жменя кінзи ✔зверху нарізані баклажани, солимо, перчимо ✔кладемо трохи чилі ✔зверху перець ✔і повторюємо шари, не забуваючи солити, перчити, присмачувати лім соком і посипати кинзой.
3. Відео вам на допомогу, якщо на якомусь етапі цього “складного” страви ви заплутаєтеся 😁 ✔у самому кінці додаємо рис оцет і олів олія робимо невеликі проколи до дна, щоб все могло добре просочитися.. Можливо таку закуску можна робити і на зиму, але ми сьедаем її швидко і досвіду зберігання 😉
Відео рецепт 👇