Запечена картопля в духовці Гордона Рамзі

Як смачно зробити Запечена картопля в духовці Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тричі приготований картопля – рецепт з книги “Bread Street Kitchen” Гордона Рамзі. Ми славимося нашим картоплею в “Bread Street Kitchen”.
І перепробувавши безліч різних методів, можемо підтвердити, що для досягнення найкращих результатів його варто приготувати тричі. Часточки, м’які в середині, супер хрусткі зовні і чудового золотистого кольору. Ми любимо, щоб вони були нарізані дуже товстими і подавалися з домашнім маионезом і крижаним пивом.

Інгредієнти

2 кг картоплі, такого як Maris Piper
Морська сіль
Рослинна олія для смаження у фритюрі

Запечена картопля в духовці Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Почистіть картоплю і наріжте його великими часточками або брусками. Змийте з нього крохмаль під холодною проточною водою, поки вода не стане прозорою. Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водой.
2. Додайте картопляні часточки і знову доведіть до кипіння, варіть 10-12 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть м’якими (коли проколіть ножем, вони повинні залишитися цілими). Злийте воду і залиште картопля остигати на кухонній бумаге.
3. Нагрійте фритюрницю до 140°С або наповніть велику каструлю на одну третину рослинним маслом і нагрійте до 140°С (масло не повинно бути гарячим на цій стадії, так як цей крок полягає в тому, щоб зварити картоплю, а не засмажити).
4. Обсмажте чіпси у фритюрі невеликими порціями протягом 8 хвилин, потім вийміть і залиште їх на кухонній папері. Перед подачею розігрійте фритюрницю до 180°С або розігрійте масло в каструлі (перевірте, кинувши кубик хліба в масло, він повинен зашипеть і стати золотистим за 30 секунд.
5. Смажте у фритюрі невеликими порціями протягом 8-10 хвилин, поки вони не стануть золотистими і хрусткими. Промокніть папером, посоліть і подавайте на стол.