Як зробити смачний Запечена курка в томатному соусі в духовці рецепт простий. 😅Ну і задали ви мені задачку, звичайно! Я було вирішив, що добре влаштувався і розділю разом з вами тяжку ношу вибору теми нового поста. Перестану приставати до близьких з питанням «Курка або риба?», як заправская стюардеса, але не тут-то було! Що ж, хай буде так. Зрештою, це теж ваше рішення, щоб в цей раз я вирішувала все сам 😁.
Інгредієнти
Отже, для приготування такої курочки вам буде потрібно:
Курка 1 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Часник 3-4 зубчики
Печериці 7-8 шт
Томатна паста 2 ст. ложки
Чебрець 3-4 гілочки
Цукор тростинний 2 ч. ложки без гірки
Перець чорний
Гострий чилі
Цедра 0,5 апельсина
Курячий бульйон 500 мл
Запечена курка в томатному соусі в духовці покроковий рецепт
1. Підготовлені печериці обсмажити на сильному вогні до кольору. Вогонь зменшити, додати до них часник. Цибулю порізати тонкими півкільцями і додати до грибів. Коли цибуля став прозорим, додайте томатну пасту, чилі перець, чебрець, цедру апельсина, цукор і перемішайте. Через 1 хвилину влийте бульйон, посоліть і дайте закипіти. Немає бульйону? Додайте воды.
2. Проваріть цю заправку до курки на середньому вогні 1-2 хвилини. Курку посоліть, поперчіть, покладіть в глибоку форму. Зверху залийте томатною заправкою. Поставте в розігріту до 190 градусів духовку і запекайте.
3. Обов’язково кілька разів поливайте курку зверху заправкою. Після того, як курка готова, вийміть форму з духовки, закрийте щільно фольгою і дайте постояти хвилин 10 На гарнір ідеально підійде відварний картофель.