Запечена риба пелядь сирок з картоплею і гарбузом в духовці простий рецепт. До мене вчора неждано-негадано рибка 🐟 припливла! Це пелядь, вона ж сирок! І неважко здогадатися, що сьогодні було на обід 🙌! Рецепту в грамах не буде, тут все залежить від ваших уподобань, розмірів риби і форми, але штуки і алгоритм дій я залишу! Виходить дуууже смачно, обов’язково пробуйте, якщо і до вас приб’ється рибка👌!
Інгредієнти
3 середніх рибки
2 картоплини (багато не потрібно, товстий шар не пропечеться)
1 цибулина
1/2 гарбуза
пучок зелені, яку любите (у мене кріп)
сіль, чорний мелений перець, суха паприка, сухі трави (тут простір фантазії)
2-3 ст. л сметани
1 ст. л майонезу
рослинне масло для форми
Запечена риба пелядь сирок з картоплею і гарбузом в духовці покроковий рецепт
1. Рибку почистити (зняти луску, розпороти черевце і прибрати всі нутрощі, видалити зябра), промити холодною водою і обсушити серветками. Посолити, трохи поперчити зовні і в черевці. Проткнути зубочисткою по спинці від голови до хвоста з інтервалом в 1 см, щоб шкірку не розірвало, начинити черевце зеленью.
2. З’єднати сметану з майонезом, додати сіль і спеції. Картоплю, цибулю і гарбуз очистити. Картоплю нарізати тонкими пластинками, цибулю півкільцями, гарбуз великими часточками. Всі овочі скласти в сметанно-майонезну суміш і добре перемешать.
3. Форму змастити маслом, укласти на дно картоплю з цибулею, по краях форми викласти шматочки гарбуза, в центр рибку. Рибку зверху змастити залишками сметанно-майонезній смеси.
4. Надіслати форму в заздалегідь розігріту до 180° духовку, режим верх-низ, запікати ~ годину, але час буде у всіх різне! Перевіряти саме картопля, як став м’яким, готово! Подавати з пылу-жару.