Як зробити Запечене ягня маринований в вині з картоплею рецепт простий 🥔 • Ділюся рецептом, який вчора був в якості основного блюда на нашому різдвяному столі.
Інгредієнти
•1-1,2 кг м’яса ягняти, нарізаного невеликими шматочками (підійде будь-яка частина)
•1кг картоплі
•біле сухе вино
•50мл оливкової олії
•гілочки розмарину
•шавлія (за бажанням)
•чебрець (за бажанням)
•3 зубчики часнику
•сіль, перець
Запечене ягня маринований в вині з картоплею покроковий рецепт
1. Часник почистити і розрізати навпіл. Шматочки ягняти скласти в глибоку миску. Залити вином так, щоб рідина покривала м’ясо, додати оливкове масло, розмарин, шавлія, чебрець, часник, накрити харчовою плівкою і залишити маринуватися в прохолодному місці або в холодильнику мінімум на 2 години (можна на ніч).
2. Бажано хоча б один раз перемішати за час маринування. Викласти шматочки ягняти разом з часником і пряними травами на деко. Почистити картоплю і нарізати великими шматочками. Додати до ягняти. Полити 2-3ст ложками маринаду, посолити, поперчити і все добре перемешать.
3. Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів 30-40 хвилин. На половині готовності перемішати і полити соком, що виділився. Підвищити температуру до 200 градусів і випікати ще 10-15 хвилин (до рум’яності).