Запечені баклажани з сиром моцарелою і соусом болоньєзе

Як зробити Запечені баклажани з сиром моцарелою і соусом болоньєзе рецепт простий. Найвідоміші страви з соусом болоньєзе звичайно ж паста і лазіння. Густе м’ясне рагу ідеально для них підходить і зазвичай все роблять саме їх. Але, ми з вами підемо далі і приготуємо з цим соусом щось середнє між лазаньєю і пармиджаной.
Ніжні баклажани, насичений томатами м’ясний смак і легкий акцент моцарели з’єднуються тут ідеально 👍🏻 насправді з болоньєзе можна придумати масу запіканок, ту ж мусаку, наприклад. Чи можна запекти шарами тонко нарізаний гарбуз з соусом і моцарелою, теж шикарно. Та й просто на шматочку свіжого хліба болоньєзе теж незрівнянний, точно вам кажу 👍🏻

Інгредієнти

2 великих баклажана ~ 500 гр
100 гр моцарели
200 гр соусу болоньєзе (з попереднього поста)
трохи оливкової олії
базилік, сіль, перець за смаком

Запечені баклажани з сиром моцарелою і соусом болоньєзе покроковий рецепт

1. Баклажани розрізати на пластини 0,5 см завтовшки (у мене 9 шт ) посипати сіллю і залишити на 20 хвилин, щоб вони випустили гіркоту, після чого зняти з них серветкою зайву сіль і рідина. Викласти баклажани на деко, застелене пергаментом і з допомогою кулінарної кисті змастити їх оливковою олією, запікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів до готовності, орієнтуйтеся на свою духовку.

2. Викласти третину баклажанів у форму для випічки, слідом половину соусу болоньєзе і третина натертої на тертці моцарелли, повторити цей крок ще раз. Останнім шаром викласти баклажани і закінчити моцареллой.

3. Прогріти в духовці при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин, щоб сир розплавився. По готовності приправити меленим перцем і дрібно нарізаним базиліком (або петрушкою), подавати, нарізавши на частини. Можна регулювати кількість соусу і сиру на свій розсуд, додаючи або більше меньше.