ГАРБУЗ по-дуленковски, запечена з пшоном, курагою, родзинками і медом. Як людина, яка прожила на Дону 35 років, я не могла не приготувати яку-небудь з донських страв! У Ростовській області здавна обожнювали гарбуз. Її додавали в дитячі каші як підсолоджувач, запікали зі спеціями та олією, їли з цукром замість десерту. Пізніше придумали дуленковский рецепт з пшоном, рисом або сумішшю круп. Прийнято було спочатку є ароматну начинку, а потім – гарбуз. Як зробити запечену гарбуз у духовці з пшоном рецепт простий.
Інгредієнти
1 невелика Гарбуз
150 г Пшоно
200 мл Молоко
50 мл Вода
100 г Родзинки
50 г Курага
50 г Волоські горіхи
30 г Цукор (я готую без нього)
50 мл Мед натуральний квітковий
сіль щіпка
120-130 г Вершкове масло
Запечена гарбуз у духовці з пшоном покроковий рецепт
1. Гарбуз помити, прибрати ложкою насіння. Выскрести частину м’якоті. Зварити пшоно до напівготовності з молоком і водою. З’єднати м’якоть гарбуза, кашу, родзинки, горіхи, інші сухофрукти (у мене – курага), сіль, мед, цукор (можна використовувати ванільний) і частина м’якого масла. ⠀
2. Нафарширувати сумішшю гарбуз, покласти в невелику форму. На начинку додати трохи меду та олії, закрити «верхівкою». Змастити зовнішню частину гарбуза шматочком масла.
3. Випікати в розігрітій до 180С духовці 1,5-2 години. Залежить від розміру гарбуза. ⠀ При подачі додати вершкове масло і мед, так ще смачніше ☺️ Гарбуз ріжемо шматочками і подаємо з кашею. Можна посипати сумішшю цукру і корицы.
Відео рецепт 👇