Запечений інжир з сиром фета і медом в духовці простий рецепт. Поки сезон, встигніть побалувати себе цієї розкішної закускою. Поєднання солодкого і солоного, та з підсмаженим хлібом. А приготувати, ну, дуже просто!
Інгредієнти
✅інжир – 3 шт (солодких);
✅сир фета – 100 г;
✅кедрові горіхи – жменя;
✅мед – 1,5 ч. л;
✅оливкова олія – 1 ст. л;
✅лимонний сік – 1 ст. л;
✅цедра лимона~від 1/4 лимона;
✅свіжий базилік~ 10 м;
✅перець – за бажанням.
Запечений інжир з сиром фета і медом в духовці покроковий рецепт
1. Інжир розрізаємо на половинки або четвертинки. У форму, застелену пергаментом, кладемо сир фета, навколо розкладаємо інжир. Посипаємо кедровими орешками.
2. Злегка скроплюємо оливковою олією, поливаємо медом і відправляємо в розігріту до 180 духовку ~ на 20 минут.
3. Для заправки змішуємо оливкова олія, лимонний сік, цедру і нарубаний базилик.
4. Запечені інжир і фету поливаємо заправкою, за бажанням перчимо і подаємо з підсмаженою хлебом.
Відео рецепт 👇