Запечений кролик в сметанному соусі в духовці

Як приготувати запеченого кролика в сметанному соусі в духовці рецепт. Ніжний вершковий, ммм…дуже смачна ідея для вечері! 👌🏼😌 Думаю можна взяти за основу рецепт як спосіб приготування, а м’ясо в інший раз замінити на птицю, при бажанні!

Інгредієнти

Кролик тушка
Сметана: 250-300 р
Біле сухе вино (за бажанням): 100-200 мл
Цибуля: 2 шт.
Часник: 3 зубчики
Бульйон або вода: 200-300 мл
Соняшникова олія: 3 ст. л.
Вершкове олія: 3 ст. л.
Суміш перців, сіль: за смаком
Розмарин, хмелі-сунелі: за бажанням

Запечений кролик в сметанному соусі в духовці покроковий рецепт

1. Першим ділом треба правильно обробити тушку кролика, подивіться відео в інтернеті, все обробляється досить просто, по суглобам, але краще попросити чоловіка зайнятися цим 👌🏼🐇😂. На великій сковороді розігріваємо олію соняшникова та вершкове масло, обсмажуємо шматки кролика по парі хвилин з обох сторін, потім складаємо у велику емальовану каструлю або казан, накриваємо кришкою, щоб не остигало, обсмажуємо залишилися шматки кролика і також прибираємо в казан під крышку.
2. На тій же сковороді обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю 2-3 хвилини до рум’яного кольору. Додаємо до цибулі вино і выпариваем протягом ~ 7 хвилин до зникнення рідини. Потім додаємо до цибулі часник, сіль, перець, лавровий лист і спеції, все перемішуємо. Додаємо сметану, бульйон або воду, тушкуємо після закипання 2 хвилини і гарненько солимо за смаком, з урахуванням що і саме м’ясо у нас не солоне).
3. Заливаємо сметанно-цибульним соусом шматки кролика в каструлі/казані, закриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь тушкуватися на 1,5-2 години, або можна викласти кролика з соусом у велику форму для запікання, щільно накрити фольгою і залишити на 1,5-2 в духовці на 180°. Даємо готовому страві трохи охолонути і подаємо з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!