Як смачно зробити Запечений ростбіф з яловичини у фользі в духовці з цибулею у вині Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
1 головка часнику (близько 12 зубчиків), розрізати навпіл
5 гілочок чебрецю
1,8 кг яловичої вирізки
3-4 столові ложки оливкової олії
4 великі цибулини
150 г пшеничного борошна
500 мл червоного вина
1,5 літра гарячого яловичого бульйону
Запечений ростбіф з яловичини у фользі в духовці з цибулею у вині покроковий рецепт
1. Натріть яловичину часником і листям чебрецю. Викладіть філе на велике блюдо, збризніть оливковою олією, потім втирайте його в м’ясо з усіх боків. Накрийте і залиште маринуватися в холодильнику на 1-2 дні перед приготуванням (вам не обов’язково маринувати яловичину заздалегідь, але це робить її дуже смачною).
2. Дістаньте яловичину з холодильника приблизно за годину до приготування, щоб вона нагрілася до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 190°C. Розігрійте суху сковороду, потім обсмажте яловичину на сильному вогні, поки вона не підрум’яниться з усіх сторон.
3. Викладіть у велику форму для запікання разом з половинками часнику, гілочкою чебрецю і запікайте близько 45 хвилин для слабкої прожарювання ( поки температура в центрі не досягне 45-47°C на термометрі для м’яса). Для середньої прожарки додайте ще 10-12 хвилин (55-60 ° C в центрі), і ще 20 хвилин, якщо ви хочете, щоб він був добре просмажений (65-70 ° C в центрі).
4. Перекладіть яловичину на тепле блюдо, нещільно накрийте фольгою і залиште на 20 хвилин, а краще на 40 хвилин перед подачею на стіл. Тим часом, щоб приготувати соус, поставте деко від м’яса на плиту на слабкий вогонь, додайте цибулю і готуйте на повільному вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи, поки він не стане м’яким і карамелизованным.
5. Всипте борошно і змішайте віночком до отримання однорідної маси, потім влийте вино і продовжуйте збивати, стежачи за тим, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, збиваючи, поки вино не увариться вдвое.
6. Додайте гарячий бульйон і готуйте на середньому вогні близько 8 хвилин, періодично помішуючи, поки не вийде густий соус. Наріжте яловичину тонкими скибочками і перелийте соус в теплий глечик. Подавайте з Йоркширським пудингом і приготованим на пару мангольдом.
7. ПОРАДА: Якщо ви віддаєте перевагу не маринувати м’ясо перед приготуванням, викладіть часник, чебрець і змащене оливковою олією м’ясо у форму для запікання. Готуйте, починаючи з кроку 3 і далі по рецепту.