Засолювання сала в розсолі гарячому найсмачніший спосіб рецепт в домашніх умовах простий. Сало ріжемо шматочками, як на відео, щільно укладаємо в ємності з кришкою, у мене це пластикові відерця від сиру. Варимо розсіл (у мене на це кількість пішло 5 літрів):
Інгредієнти
На літр води:
4 ст л солі
Чорний перець 3-4 шт (у мене суміш перців горошком)
Лавровий лист 1-2 шт
Засолювання сала в розсолі гарячому найсмачніший спосіб покроковий рецепт
1. Кип’ятимо 10 хвилин, вимикаємо і остуджуємо до сильно теплого стану. Потім додаємо на 1 літр – 1 столову ложку оцтової есенції 70%, і заливаємо сало до верху. Зверху на шматочки кладемо перевернуту тарілку, щоб втопити в рассоле.
2. Зверху щільно, герметично закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 3 дні. Через 3 доби дістаємо, зливаємо розсіл і перекладаємо сало в банки або знову у відерця: 1 шар сала, підсолити (сіль обов’язково велика, помел #1 без добавок і без йоду!).
3. Додати улюблені спеції, у мене це копчена паприка, і шматочки часнику. Потім знову шар сала, спеції, часник і сіль, так до верху. Закриваємо кришкою і добре трясемо, щоб обваляти сало в спеціях. Залишаємо ще на добу холодильнике.
Відео рецепт 👇